Opp i elva

Seinen renner ned i nord. Allikevel snirkler den seg rundt så mange svinger at du aldri kan være sikker på om den går oppover eller nedover, der du står og ser. Et sikkert tegn er å se på båtene. De som går oppover sliter og bruker masse motorkraft, mens de som går nedover sklir og trenger bare litt styring. Og båtene, (skipene) er store, og kan gå forbi Paris og videre opp de andre elvene (eller ned). Ganske fascinerende.

Her ser du litt av kryssedullene! Les Andelys er i høyre nederste hjørne.

Vi er i Les Andelys, en by med en borg over bratte hvite klipper som ligger der og ser sjarmerende ut oppover fra elva. På toppen er en borg, bygget av Rickard Løvehjerte, Chateau Gaillard.

Disse lange elvebåtene snirkler seg rundt alle svingene langs Seinen.

Campingen heter L’Ile de Trois Roi. Kjempefin, til og med dopapir på do 😉 Basseng er det her og restaurant. Det er en time med tog til St. Lazaire i Paris, og en halvtime til Rouen med tog. Det forutsetter at du sjekker togtidene på forhånd, for ellers kan den turen til Rouen bli veldig lang… De stopper ikke ofte. Det er 11 km ned til stasjonen og, sånn bare for å ha sagt det. Når de tingene er overstått, kan det bli en fin tur til Rouen.

Vi hadde nok store forventninger til denne byen, stikkord er Gange-Rolv (Rollo), vikinger, Jeanne d’Arc, katedralen, Palaise de Justice, historie, og ikke minst elv. Det ble litt vandring, og det var en koselig by, men vi fikk ikke helt med oss at det er et historisk sted. Det meste av byen ble bombet i 1944, og det er spor etter ødeleggelser overalt, mest i form av gjenoppbyggingsarkitektur, som ikke helt fungerer. Men katedralen var imponerende!

I dag har vi vært i Vernon, en sjarmerende perle, også langs Seinen. Kjekk elv det der! Det er mange små landsbyer og mye sjarm langs veien. Vi kjørte motorsykkel, uten de store sklisikre buksene, det er bare for varmt. Min er i tillegg trang som en tights og helt svart. Det er drøyt 30 grader. Her i Frankrike er det ikke påbudt med den slags utstyr, eneste du må ha er hjelm, selvfølgelig, og hansker. Uten dem, får du bot! Men vil vil jo helst være sikre da 🙂

I morgen går turen videre, det nærmer seg slutten på sommerens eventyr! Men vi har noen dager igjen, og er på vei mot kysten! Blir spennende!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s