Tournon-Sur-Rhone etter å ha gått litt amok i vinbutikkene i Chateauneuf du Pape…

Nå sitter vi og ser på Hermitage, parkert 10 meter fra elven, (Rhone) og leser i vinboken (vår viktigste reisehåndbok) om akkurat denne toppen, som nok er av det mest eksklusive i Frankrike. Toppen er begrenset geografisk, naturlig nok, og det er bare et fåtall produsenter som holder på. Allikevel lages det både røde og tørre og søte hvite. Høyden på berget gjør all maskinell dyrking håpløs, og kalk og flintstein flyter nedover berget når det regner. Utfordrende altså!
Skal smake i morgen:)
Gikk aldeles bananas hos vinhandlerne i Chateauneuf du Pape, og fikk jaffal med 14 flasker flere enn vi hadde tenkt, så nå begynner det å bli fullt. Men det var så godt! Skal nok få plass til både beaujolais og chablis og, og kanskje noen crozes Hermitage… Jaja.
Campingplassen her er enkel, men midt i byen, og igjen, med utsikt. Heter bare Tournon-Sur-Rhone, og har tre stjerner på seg. Litt kaldere her, blåser veldig i dag… Turen nordover tok en time mer enn beregnet, kø i lange baner på autoroute de soleil, a7, som jeg skal gjøre alt for å unngå i fremtiden. Hovedveien for belgiere og nederlendere til Provence, og alle kjører som om de har kjørt lenge og holder på å sovne…
Javel. Hjemmemarinert Provencekylling og rosmarinpoteter på griller i kveld, en god vin eller to, sove så lenge det går i morgen, sykle vinmarker og ta masse bilder. Hardt liv!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s