Testing 1-2

Joda, det er det vi holder på med. Snart er vi avgårde til Frankrike igjen, og da bør vi ikke ha med oss for lite, og ikke en ting for mye, helst. 

Med ny bil er det sammenlikninger som gjelder. Hele tiden. Denne som vi har nå fram til august, er en lillebror i Pøssl-familien. Roadstar 600L, heter den, og den er 6,00, i følge vognkortet. Derfor; fristende å bare kjøre ferger for å krangle litt 😉 Bilen vi bestilte som ikke kom til sommeren, men som nok kommer like etter, er en Pøssl Roadcruiser Revolution. Høyere og lengre, og hvit. 


Å kjøre 

Det er stor forskjell fra den forrige 130-motoren til denne som er 150 HK. Den er raskere og mer spretten. I tillegg har vi automatgir og cruise-kontroll, og kommer til å skli nedover autobahn på autopilot. Knall å kjøre altså. USB-uttak til dingser er veldig kjekt å ha, det er også nytt for oss. 

Men det er ting som skrangler. Vår forrige bil var håndlagd og nok spesialtilpasset i alle kroker og kanter. Det var knapt et knyst å høre, hvis ikke jeg hadde glømt en teskje i en kopp i oppvaskkummen, eller et vindu sto åpent… Her er det mest skilleveggen mot badet som dingler og irriterer en smule. Vi har prøvd å antiskrangle den med en svamp, (bildet). Det samme gjelder de fancy vindusgardinene som det er så enkelt å trekke for. Ser kult og enkelt ut, men virker «billig» og det er jeg litt overrasket over. Regner med vi finner løsninger på dette etterhvert! 


Nå skal det sies at vi nok har fått dekk med litt mer bevegelse i enn vi bør ha. Kanskje klage litt? Vi får se! 

Vinkelanke

Vi kom inn i den store hvite flokk av bobiler i 2008. Siden da har vi vinket. Da var kanskje hver trettiende bil en bobil, nå er omtrent hver sjette en bobil, sånn føles det i alle fall. 

Nå, med denne bilen er vinkeplikten opphevd. Ingen vinker til en bil de ikke er sikre på er en bobil. Nesten ingen vinker til oss, og vi kan konse på å kjøre, ikke på å se om de som kommer i mot vinker. Når det er sagt, det er hyggelig å hilse, og det er mange kjekke bobilfolk der ute. Til og med noen vi kjenner. Jeg skal vinke så godt jeg kan, når andre vinker til meg, men altså, ingen mer standardvinking på oss. Det kjennes helt ok! 

Å bo

Bilen er mindre enn den vi hadde. Mest merker lille meg det på takhøyde, jeg burde strengt tatt brukt hjelm. Badet er i tillegg knøttlite, men det funker. Jeg tenker at når vi blir vant med det i løpet av sommerens langtur, så tenker vi neppe mer på det. Kjøleskapet er også beregnet for bittesmå mennesker, det kommer nok til å være litt plagsomt. 

Nå var vi nettopp ute i regnet, og da kommer utfordringen med en gang. Våte regnjakker og sko. Nå henger ting til tørk framme. Burde hengt på badet, men der er det ikke plass. 


Sengene er veldig gode, det har de fått til her! God nok plass, og deilig å ligge med nesen ut av vinduet, nesten jaffal. Vi har aircondition bak i sove-delen. Knapt nok testet, det har liksom regnet mer siden vi fikk bilen for ei drøy uke siden enn det har i hele vår. Men aircondition blir nok ganske bra til varme netter nede mot grensen til Spania… Been there og sånn. 

Å samle

Samling er bare tull. Da vi tømte den forrige bobilen, fant vi ting vi ikke ante at vi dro med oss. Nytt forsett er å rydde ut alt innimellom, og sortere og rydde skikkelig. Også i denne bilen er det plass. Jeg har sortert Bjørns skruer, lagt verktøy for seg, gummihansker for seg, ladedingser har sin egen boks, kameraer og objektiver har fått en dedikert skuff. Det er nok plass i denne bilen og. NOK. Til og med plass til å henge opp findressen til Bjørn, og de tykke vinterklærne. Vi går rett i fellen igjen og drar med oss for mye. Bør jeg ha med stavmikseren og den elektriske smørbrødgrillen? 

Under dekk, altså bak, er det også mer enn nok plass. Riktignok har vi stoler og bord som er små og lette, og en ny grill som ikke kan grille til ti om gangen (bare til fire). Allikevel blir det ikke noe problem å få med vinterlageret av champagne hjem. Ikke i hele tatt. 

Nå er det ikke meningen å være veldig kritisk, men det er ganske enkelt. Det er fordi vi har denne bilen bare et par måneder, før den vi har detaljbestilt kommer fra Tyskland. Da håper jeg at de tingene som ikke stemmer her, vil stemme. Det blir en spennende sommer, snart bare en uke til vi stikker av gårde. Og så blir det en spennende høst også! 

Gleder meg til langtur! Kjør pent folkens! 🙂 Og ja, forresten, Skånevik, fin bobilcamping, ingen andre enn oss. Snart klar for Island -Frankrike 🙂