Starten er en god plan!

Reisebøker, google earth, kart i alle former og nettsider. Gjennom flere måneder har jeg hatt nesen nedi der, for å planlegge våre fire uker på tur i sommer. Det er alltid bra å ha en plan. Men det er strengt tatt yr.no (eller meteofrance.com) som gjelder. Jeg kunne gått reist i dag. Nå, med en gang! 😉

Skjermbilde 2016-07-07 kl. 14.51.55

Vi har reist i Frankrike en del år nå, mye på kryss og tvers, mye for å utforske nye viner og ta med hjem. Mye på grunn av sykling, og verden største gratis idrettsarrangement, Tour de France. Mange opplevelser og minner.

Sjekk vår «Tour du vin» for favoritter!

Men det er mer. Alltid. Vi blir ikke ferdige (og godt er det). Det er alltid steder vi vil tilbake til, og det er alltid noe nytt å se bak en sving.

Gode planleggingsredskaper
Kart er en absolutt nødvendighet. Siden vi har en tomtom, er det ofte Route planner’en deres jeg bruker på å finne ut hvor langt det er fra Hirtshals til Bremen eller Bordeaux. Den har nettopp fått en oppgradering, som gjør den enda enklere. Når jeg skal vise fram hvor vi har vært, er det derimot NAFs ruteplanlegger som er kulest, her kan du legge til hele ti viapunkter, slik at du kan se en lengre rute. Slik jeg gjorde etter fjorårets sommerferie.

Google earth er spennende, det gir mulighet for å finne severdigheter og plasser å stoppe langs veien. Til turen som snart starter, har jeg klikket meg nedover Loire, fra Orleans til Nantes, og plottet inn fine campingplasser og sjarmerende byer.

Wikipedia er også veldig nyttig, men ofte er det lite informasjon om du må velge norsk eller engelsk versjon. Det kommer godt med med litt tysk og fransk.

Facebook er også blitt viktig kilde til informasjon. Finner du en turistattraksjon der, er det ofte relaterte lenker til andre steder å besøke. Så jeg klikker «like» i hytt og pine 🙂

Årets tur
Vi har gledet oss lenge. Vi utsatte ferien med to uker i år siden vi ventet på ny bil. I tillegg satte vi den gamle fra oss allerede i februar, så det har vært en ganske lang ventetid. Planen er Loire elven nedover, med gode pauser og korte strekk å kjøre, for så å se om vi skal nedover til Bordeaux. Påfyll til kjelleren blir det nok også, Chablis og Champagne i alle fall. Men så kan alt snus på hodet. For varmt? Da blir det gjerne Bretagne. For kaldt? I Provence er det stort sett veldig varmt. Et år ble vi fire dager lengre enn planlagt på Corsica, et annet år falt vi pladask for Noirmoutier, så det kan også snu opp ned på planen. En dialog i bilen kan starte med:

– Du, husker du det året vi var der på den der toppen, vi sykla opp, og så var det en by med en fantastisk restaurant langs elven? Og alle elvebåtene!

Så reiser vi dit. Det var den planen.
Tournon-Sur-Rhone etter å ha gått litt amok i vinbutikkene i Chateauneuf du Pape...

 

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s