Bompenger og en rask løsning

I år har vi med oss fransk bompengebrikke! Det blir en lettelse å kjøre gjennom uten å drive betalingsakrobatikk gjennom vinduet!

Jeg er liten. Det er aldri problemer med folk i baksetet når det er jeg som kjører. 160 over overflaten og veldig sjelden på hæler. Dette er ofte praktisk. Det er kortere ned til gulvet om jeg mister noe. Bare veldig sjelden dundrer jeg hodet i taket. Men når jeg skal betale bompenger i automat i en stor bobil, blir det en relativt komisk situasjon.

Først; opp med vinduet, samtidig som Bjørn rekker meg kredittkortet. Så posisjonering i bomstasjonen, ikke alt for nær. Setebeltet må av (og da piper det med en gang). Gir settes i fri, høyre fot hardt på bremsen, døren åpnes og venstre fot går ned i stigtrinnet mens jeg sklir av setet, samtidig som jeg strekker meg ut vinduet gjerne med begge armer for å dytte kortet inn i automaten. Retur inn i bilen er vanligvis helt greit, og bare en gang har jeg mistet jeg kortet…

Vi har aldri tatt bilder av dette. Dessverre. For nå er det over!

toll
Forståelig at dette er krøkkete!

Vi sjekket med Bipandgo.com som er bompengeselskapet som nå etterhvert tar over for alle de andre, en slags sentralisering i Frankrike. Men der er det bare bilister fra de nærmeste nabolandene som får lage konto. Du må ha et fransk (tysk, nederlandsk, belgisk eller britisk) telefonnummer. Ellers går det ikke. Så vi endte hos tolltickets.com, og på et par dager lå brikken i postkassen vår. Opplegget er slik at du betaler tre euro omtrent for brikken, og så for det du bruker i bomstasjonene pluss et lite tillegg, avgift til tolltickets. Regningen kommer i etterkant på e-post.

sanef-telepeage-image
Betal uten å stoppe!

Etter at ferien er over, sender du brikken i retur. Du kan også leie den for lengre perioder.

Brikken for Frankrike gjelder også i Spania. Tolltickets har samme mulighet for andre land, sjekk nettsiden.

Så nå altså, aldri mer bomstasjonsakrobatikk for meg! 🙂

5 kommentarer

 1. Hei

  Vi har brikke for Spania siden vi bor der.Den virker kun på et par av de sydligste bomstasjonene I Frankrike.Jeg syns det er rart om den franske gjelder i hele Spanis! Mvh Eva i bobil på Andøya i regn og tåke??

  Sendt fra min iPad

  Likt av 1 person

 2. Hei.
  Flott tips med bombrikke i Frankrike.
  Vi kjørte litt i Frankrike i sommer. Og vi viste det kostet en del å kjøre på Franske motorveier, men ikke så ille.
  Men saken er det er at vi ble belastet «klasse 4» alltid. Alkove bil, og 7,90 m lang.
  De vi kjørte sammen med kjører helintegrerte biler, lavere enn oss ( ikke mye ), men lenger.
  Alle 3 bilene hadde 3 akslinger. Og vennene våre ble tatt som klasse 2 eller klasse 3. Veldig merkelig.
  På veien nordover fra Valeras i nærheten av Narbonne, så kjørte vi ikke bombelagte veier til Paris. Noe som gikk veldig fint.

  Morsomt å lese bloggen deres.

  Likt av 1 person

  1. Heia og takk for kommentar! Vi går som klasse 2, gjorde det med forrige bil på 295, og med denne, som er 265. Dere har nok havnet i klasse 3 pga høyde over 3 m, men i følge reglene, skal du da også ha mer enn 3,5 tonn vekt. Tidligere var det betjening på péage-stasjonene, da gikk det å diskutere… Litt verre nå! Men bombrikken funka bra!
   Kjekt du liker bloggen! 🙂
   Ingeborg

   Liker

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s