La Cité du Vin

Jatakk! Det Disneyland er for ungene, har de putta inn i et sinnsykt kult hus, og tilpasset voksne. Dette er det kuleste jeg har sett på veldig lenge! Det handler selvfølgelig om vin!

Vi var med på vinsmakingskurs først, og mens vi ventet en liten halvtime på det, så vi på utstillingen som forklarte alt om bygningen, og som var grundig dokumentert av en kunstfotograf, Izabelle Rosenbaum. En litt sær tilnærming til prosjektet, men det var virkelig som om bygningsarbeiderne var små maur, eller dansere, eller klatrere. Fantastiske bilder, og en knallbra måte å få fram hva det handlet om. Selve bygget er litt på utsiden av byen, på nordsiden. Det er kategorisert som museum, men var det egentlig ikke. Mer et opplevelsessenter.

Etter kurset vårt, som for øvrig var greit nok, tok vi heisen opp til åttende etasje, for å se på utsikten, og for å smake på et glass av det vi ville. Bjørn valgte en kinesisk rød, jeg endte med en søt rosé.

Så litt lunsj, og dermed klar for tredje etasje. Det liknet ikke noe jeg har sett noen gang. Jeg forsøkte å løfte opp haken en del ganger, bare for igjen å stå og måpe. – Se der Bjørn! Og der! Hvordan virker det, hvordan har de fått til dette???

Etasjen hadde en stor rund sofa der du lå og kikket opp i taket på bilder som forklarte sammenhengen mellom guddom og vin. Den hadde en svær kino, med 3D-fortelling om vinens reise over verdenshavene, den hadde en utstilling av lukter fra alt du kan tenke deg, og multimedieshow jeg aldri kunne tenkt meg gikk an. Et scenario der Mozart, Voltaire, Hitchcock og Napoelon diskuterte livet og vinen. Et dekket bord, der noen av de viktigste chef’ene i vår tid fortalte om sitt forhold til vinen.

Må være himmel for gamere og spillgale, i alle fall om de liker vin.

Selvfølgelig var det en «cave», og en svinsk dyr gavebutikk.

Her skal vi tilbake. Definitivt!

Baren i åttende etasje, legg merke til flaske-taket!
La Cité du Vin
Selvfølgelig var det vin her også, sikkert noen godbiter for samlere.
Catherine fortalte oss om å nullstille alle sanser før du lukter og smaker vin. Vi ble lurt! 🙂
Her poppet forskjellige berømtheter opp fra verdenshistorien. Det var morsomt!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s