Île de Ré for vestkystfolk

Nok en perle. Vi har campet 12 meter fra høyvannet, solen skinner, vinen er god. Ile de Ré er flott! 

Vi bor omtrent på fyret Les Baleines

Øya er ikke så veldig stor. 35 km lang omtrent, og strekker seg nordover fra La Rochelle. Det lukter hav og sjø, og det er sånn omtrent 35 campingplasser utover. Så mange turister altså. Alle sykler, det er et nett av sykkelveier som mangler sidestykke. Og idyll rundt hvert hjørne. 


Vi bor ved fyret Les Baleines, helt nord, og fikk såvidt plass i tre netter. Måtte bytte pitch etter to, og det er ganske folksomt. Men fint her ute. Som på Noirmoutier lager de poteter og salt, og i tillegg masse vin. Til og med cognac, med et hint av salt, finnes her. I tillegg er de stolt over eslene sine, som står på utstilling på en mark, noen av dem. SVÆRE og raggete. Tok en stund før vi forsto at det var esler. 

I dag var vi på en snartur til byen La Flotte, som var utrolig fascinerende. Vi var litt for seine til å få med oss markedet, neste gang… 

Flotte La Flotte!

Men vi har gjort oss ferdig med havet for denne gangen. I morgen venter 670 km til Champagne, vi stopper i Epernay, som vanlig, skal til G. Tribaut, som vanlig, og sjåppe 🙂 blir kjekt å vise fram bildene i boka til gamle Monsieur 🙂 Etterpå venter Alsace, sørover langs Rinen, til Rheinfall i Sveits. Det er i alle fall en løs plan. 

Litt oppfølging av bildiskusjonen fra i går: 

For sykt mye penger kan du leie deg en klassiker her!
Mehari og 2CV
Seks sylindre turbo Alpine 🙂
En favoritt. Å se på i det minste!
Konseptbil fra Renault! Fin farge!

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s