Honfleur og Deauville

Motorsykkeltur, trasking i byen, båttur i noe som var var i klassen «kuling» og ellers bare kos da.

At vi har sans for sjømat og bobler, det vet nok de fleste etterhvert. Her i byen er sjømatrestauranter merket med emojien for hummer på alle kart, det har jeg ikke sett før. De er uansett i vanskelige å finne og hummer er det overalt! God er den også! Østersen serveres med både sitron og vinaigrette, og vi nyter…

I dag var vi på sightseeing på sjøen, opp Seinen under Pont du Normandie. Den er gedigen, og vi fikk ramset opp alle sentrale tall. Det var ganske grov sjø, så noen satt og var litt grønne. Imponerende kyst her, uansett, og tidevannsforskjellene er enorme. I slusen var det på det meste fire meter forskjell. Da vi kom utpå, var vi jo på Seinen, eller i munningen, som jo er mange kilometer bred. Og med kuling innover elva, tidevannet samme vei, samtidig som jo elva renner ut, så ser vi jo at det er greit å ha litt peiling på dette før vi eventuelt selv skulle stukket til sjøs 🙂

I går var vi på motorsykkelsøndagstur til Deauville. Stranden der pariserne kom for å lufte seg, selveste bystranden. Plage de Paris! Det er jo et stykke da, men med tog, går det relativt fort! Vi var imponert over lengden på sandstranden, men ikke minst over bredden! Var nok tidevannet sin feil dette og, men det var uoverskuelig langt å gå til vannet! Langt! Så langt at vi nesten ikke så det. Kult da at det er flere bassenger inni de Art Noveau-byggene som hører til promenaden. De hadde også god styring på fargekoder på parasoller, for å si det sånn. Kult! En kos by dette også, men vi ble slått ut av varmen, ikke så veldig varmt, men fuktig, og så må vi jo ha på de der motorsykkelklærne da, tar jo ingen sjanser!

De siste dagene i Honfleur, gikk til avslapping. God mat, sløving.

Meninger?

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s